Polityka prywatności


Celem opracowania niniejszej polityki jest poinformowanie o zasadach ochrony prywatności podczas wykorzystywania informacji, jakie otrzymujemy bezpośrednio lub pośrednio od naszych Klientów, w tym również informacji pozyskiwanych za pośrednictwem naszych stron internetowych.

I. Właścicielem serwisu I sklepu internetowego www.zumbistore.pl i jednocześnie Administratorem Danych Osobowych jest Firma OS PRO, ul. Jana Pawła II 43, 34-700 Rabka-Zdrój, NIP: 7352732148.

II. Inspektorem ochrony informacji jest administrator systemu.

III. Administrator danych informuje, iż podane dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), nazywane w skrócie RODO.

IV. Zbieramy dane osobowe które są niezbędne do dokonania zakupu produktów w naszym sklepie, oraz wykonania kompleksowej usługi serwisowej i pomocy produktowej, konsultacji posprzedażowej, wykonania gwarancji i akcji serwisowych dla naszych produktów.

V. Podanie przez Klienta danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne, aczkolwiek konieczne w celu dokonania zakupu i dostarczenia towarów.

VI. Dane zbieramy podczas :
– procesu zakupu przez stronę internetową i sklep internetowy
– procesu zakupu wykonywanej osobiście w siedzibie firmy, drogą telefoniczną lub mailową, a także zakupie produktu podczas eventów zewnętrznych lub w punktach partnerskich na terenie całej Polski.

Dane możemy pozyskać również od naszych partnerów (sklepów, dystrybutorów, dealerów, handlowców, agentów i innych portali zakupowych Allegro, OLX Ebay, Amazon, FB, Instagram, organizatorów imprez, itp. ), jeśli wyrażona została na to zgoda.

VII. Zbieramy następujące dane :

Podczas zakupu przez stronę internetową istnieje możliwość założenia konta Klienta lub założenia jednorazowej rezerwacji.

1. Przy zakładaniu konta na stronie sklepu, Klient samodzielnie ustala hasło dostępu do konta, oraz podaje następujące dane:
a) Imię i Nazwisko
b) Adres ( ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto) + Kraj zamieszkania
c) Numer telefonu
d) Adres e-mail

Wyżej wymienione dane mogą być samodzielnie zmieniane przez Klienta po zalogowaniu się do konta

Przy jednorazowym zakupie wykonywanym przez stronę internetową, zakres zbieranych danych jest taki sam jak podczas zakładania konta, powiększony dodatkowo o kraj zamieszkania.

VIII. Podczas zakupów dokonywanych osobiście, drogą telefoniczną lub mailową lub przez chat, a także w siedzibie firmy, punktach partnerskich lub stoiskach terenowych zbierane są następujące dane

a) Imię i Nazwisko;

b) Adres ( ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto);

c) Numer telefonu;

d) Adres e-mail;

e) Dane Przedsiębiorstwa wraz z nr NIP ( w przypadku wystawiania f-ry VAT na przedsiębiorstwo);

f) Wymiary ciała, do dobrania odpowiedniego rozmiaru produktu

g) Nr dokumentu tożsamości

h) Numer karty kredytowej – w przypadku wypożyczenia roweru

IX. Dane dzieci takie jak imię, nazwisko, narodowość i data urodzenia zbierane są wyłącznie od ich rodziców lub opiekunów prawnych w celu ustalenia ich wieku i przysługujących im zniżek, oraz w celach statystycznych.

X. Podczas korzystania ze strony internetowej zumbistore.pl pobierane są automatycznie dodatkowe informacje ( adres IP przypisany do komputera z którego nastąpiło wejście na stronę hotelu, zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, rodzaj systemu operacyjnego).

XI. Zebrane dane wykorzystujemy do następujących celów:
1. Wypełniania naszych zobowiązań względem Klientów.
2. Obsługi transakcji zakupowych, reklamacyjnych i serwisowych
tworzenie i przechowywanie dokumentacji prawnej zgodnie ze standardami księgowości.
Tworzenie i przechowywanie dokumentacji serwisowej i kart gwarancyjnych
3. Obsługi klienta w trakcie zakupu i po zakupie i podczas wypożyczenia sprzętu i po oddaniu sprzętu do wypożyczalni
monitorowanie korzystania z produktu w celach bezpieczeństwa i poprawy jakości
zarządzanie i wykonywanie akcji serwisowych
dokonywania napraw gwarancyjnych i wykonywania serwisu
zapewnienia najwyższych jakości produktów i usług
dochodzenie ewentualnych roszczeń wynikających z uszkodzenia sprzętu podczas jazd testowych lub wypożyczenia produktu
4. Poprawy obsługi, a szczególnie:
przetwarzania danych osobowych Klienta w ramach naszego programu marketingowego – w celu zapraszania klientów na wew spotkania klubu członkowskiego zumbistore.pl i wyprawy rowerowe z tym związane
 prowadzenia działań marketingowych, promocji marek i lepszego poznania wymagań i życzeń Klienta,
lepsze dostosowanie naszych produktów i usług do wymagań Klientów,
dopasowanie ofert handlowych i wiadomości o promocjach przesyłanych Klientowi,
informowanie Klienta o specjalnych ofertach i nowych usługach sklepu.

XII. Zarządzanie relacjami z Klientami przed pobytem, w trakcie i po:
a. obsługa programu lojalnościowego,
b. operacje segmentacji w oparciu o historię zakupówi preferencje Klienta – w celu przesyłania Klientowi dostosowanych wiadomości,
c. tworzenie statystyk i obliczanie wyników handlowych, a także prowadzenie sprawozdawczości,
d. zapewnienie danych kontekstowych wykorzystywanych przez narzędzie proponowania ofert, gdy Klient odwiedza internetową stronę hotelu lub rezerwuje hotel,
e. wysyłanie newsletterów, promocji oraz ofert usług turystycznych, a także telefoniczny kontakt z Klientem,
f. obsługa wniosków dotyczących anulowania subskrypcji, promocji, ofert produktowych i ankiet zadowolenia,
g. branie pod uwagę prawa do sprzeciwu.

XIII. Poprawa usług i produktów, a w szczególności:
a. obsługi skarg i zażaleń, reklamacji i gwarancji
b. oferowanie Klientowi korzyści z tytułu programu lojalnościowego.

XIV. Zapewnienie bezpieczeństwa i usprawnienie korzystania ze stron internetowych serwisu w tym:
a. poprawy nawigacji,
b. wdrażanie środków zabezpieczających i zapobiegających oszustwom.

XV. Zapewnienie zgodności z przepisami prawnymi (np. w zakresie przechowywania dokumentów księgowych).

XVI. Dostęp do danych osobowych Klientów mają bezpośredni dostęp jedynie uprawnieni pracownicy przedsiębiorstwa, oraz Podmioty przetwarzające z którymi zawarto odrębne umowy (podwykonawcy świadczący usługi dla zumbistore.pl, podmioty współpracujące handlowo ). Dane mogą zostać również udostępnione podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

XVII. zumbistore.pl podejmuje właściwe środki techniczne i organizacyjne, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi, w celu zapewnienia maksymalnej ochrony danych osobowych naszych Klientów.

XVIII. Kiedy Klient przekazuje nam dane karty kredytowej podczas zakupu, przekierowywany jest na stronę akceptanta kart płatniczych który zapewnia bezpieczeństwo przeprowadzanej transakcji.

XIX. Klient zumbistore.pl ma prawo dostępu do treści danych, ich poprawiania, prawo do przenoszenia danych, oraz prawo otrzymania kopii danych osobowych przetwarzanych przez firmę. Ponadto prawo wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie, żądania ograniczenia ich przetwarzania, usunięcia, oraz prawo do bycia zapomnianym w przypadku przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych.

XX. Dane zebrane na potrzeby świadczenia usług i sprzedażowych i gwarancyjnych będą przetwarzane przez okres określony w przepisach prawa, a w przypadku danych zebranych na podstawie zgody do czasu jej odwołania.

XXI. Dane pozyskane z monitoringu w firmie usuwane są maksymalnie po 30 dniach od daty ich rejestracji.

XXII. W przypadku stwierdzenia że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).


Zgoda na przetwarzanie danych osobowych


Wysyłajac formularz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach realizacji zgłoszenia,  oraz w celu otrzymywania informacji handlowych. Potwierdzasz również, ze akceptujesz treści poniższego oświadczenia.
Wrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Firmę OS PRO, ul. Jana Pawła II 43, 34-700 Rabka-Zdrój, NIP: 7352732148 w zakresie: imienia, nazwiska, daty urodzenia, miejsca zamieszkania, numeru telefonu, adresu mailowego, preferencji zawartych z zgłoszeniu i innych informacji przekazanych do zumbistore.pl w celu związanym z realizacją zgłoszenia.
Wyrażam również zgodę na otrzymywanie, obecnie i w przyszłości, za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE. L nr 119, str. 1) – art. 12, art. 13. informuje, że :

1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest administrator systemu.
2) Inspektorem ochrony informacji jest administrator systemu.
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w związku ze świadczonymi przez zumbistore.pl usługami realizacji zgłoszeń i mogą być wykorzystane do celów związanych z działalnością zumbistore.pl w tym marketingu produktów i usług własnych.
3) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania na warunkach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych
4) Przekazanie Pani/Pana danych osobowych do przetwarzania przez zumbistore.pl opiera się na zasadzie dobrowolności, a zgoda na przetwarzanie danych może zostać odwołana w każdym czasie, niemniej nie wcześniej niż zakończenie realizacji przesłanego zgłoszenia.


Polityka Cookies


1. Serwis korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią̨ dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są̨ w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają̨ nazwę̨ strony internetowej, z której pochodzą̨, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki Cookiem oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są̨ w następujących celach:
a)  tworzenia statystyk, które pomagają̨ zrozumieć́, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają̨ ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
b)  utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać́ loginu i hasła.
c)  określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

5. W ramach Serwisu stosowane są̨ dwa zasadnicze rodzaje plików Cookiem: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są̨ plikami tymczasowymi, które przechowywane są̨ w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki Cookis przechowywane są̨ w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików Cookiem lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików Cookis w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą̨ dokonać́ zmiany ustawień́ w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usuniecie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików Cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą̨ wpłynąć́ na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą̨ być́ również̇ przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać́ zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics

10. Pliki cookie mogą̨ być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą̨ zachować́ informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać́ i edytować́ informacje wynikające z plików Cookiem przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

Logi serwera

1. Informacje o niektórych zrachowaniach użytkowników podlegają̨ logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są̨ wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

2. Przeglądane zasoby identyfikowane są̨ poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą̨ podlegać:
a)  czas nadejścia zapytania,
b)  czas wysłania odpowiedzi,
c)  nazwę̨ stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
d)  informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
e)  adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
f)  informacje o przeglądarce użytkownika,
g)  informacje o adresie IP.
3. Dane powyższe nie są̨ kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
4. Dane powyższe są̨ wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

Udostępnienie danych

1. Dane podlegają̨ udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są̨ udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
3. Operator może mieć́ obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem zadań́ w zakresie wynikającym z zadania.

Zarządzanie plikami Cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę̨?

1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić́ ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.

2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
a)  Internet Explorer
b)  Chrome
c)  Safari
d)  Firefox
e)  Opera
f)  Android
g)  Safari (iOS)
h)  Windows Phone
i)  Blackberry

XVII. Zmiany w polityce prywatności zumbistore.pl
zumbistore.pl rezerwuje prawo do zmieniania, modyfikowania lub poprawiania niniejszej polityki w dowolnym momencie.

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2018


Producenci

Najczęściej kupowane