POLITYKA PRYWATNOŚCI ZUMBI STORE

Portal internetowy www.zumbistore.pl oraz zintegrowany, opcjonalny panel klienta (zwane dalej łącznie „stroną internetową“) jest prowadzony przez firmę Zumbi Cycles Sp. Z o.o. zarejestrowaną w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, Wydział XII Gospodarczym KRS pod numerem 0000578713 z siedzibą w 32-400 Myślenice ul. Jana Sobieskiego 44a, posiadająca adres lokalizacyjny i do korespondencji w 34-700 Rabka-Zdrój ul. Kasprowicza 8, (zwaną dalej „Zumbi Store“ lub „my“).

Zumbi Store przykłada ogromną wagę do ochrony Państwa danych osobowych i w związku z tym gromadzi, przetwarza i wykorzystuje Państwa dane osobowe wyłącznie zgodnie z opisanymi niżej zasadami i obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych.

Niniejsza polityka ochrony danych osobowych informuje o przetwarzaniu Państwa danych osobowych w związku z witryną internetową www.zumbistore.pl

1. ADMINISTRATOR DANYCH

Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych jest Zumbi Cycles Sp. Z o.o. zarejestrowaną w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, Wydział XII Gospodarczym KRS pod numerem 0000578713 z siedzibą w 32-400 Myślenice ul. Jana Sobieskiego 44a, posiadająca adres lokalizacyjny i do korespondencji w 34-700 Rabka-Zdrój ul. Kasprowicza 8,. Dane inspektora ochrony danych: numer telefonu +48 576 800 306, lub pod adresem email pomoc@zumbistore ze wskazaniem „do inspektora danych osobowych”

2. DANE OSOBOWE

Zbieramy dane osobowe które są niezbędne do funkcjonowania strony internetowej, dokonania zakupu, oraz wykonania kompleksowej obsługi Państwa potrzeb. Dane możemy pozyskać również od naszych partnerów, jeśli wyrażona została na to Państwa zgoda.

2.1 DANE PODANE PRZEZ PAŃSTWA

W przypadku zawarcia umowy z nami, wypełnienia pól do rejestracji lub wyrażenia przez Państwa zgody, przetwarzamy podane przez Państwa dane osobowe.

2.2 DANE REJESTROWANE AUTOMATYCZNIE

W celu zapewnienia Państwu potrzebnych informacji na naszej stronie internetowej, przetwarzamy następujące dane: adres strony którą odwiedzasz na naszej stronie internetowej, adres strony odwiedzonej (odsyłacz), termin i czas wizyty, właściwości urządzenia (system operacyjny, używana przeglądarka ect.), adres IP, numery identyfikacyjne urządzenia pozwalające rozpoznać urządzenie zaufane stacjonarne bądź mobilne, Ad-ID systemu Apple iOs, Identyfikator reklamowy systemu Android,

3. KIEDY DANE SĄ PRZETWARZANE

Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne, aczkolwiek konieczne w celu dokonania zakupu i dostarczenia towarów i korzystania z zasobów strony internetowej dostępnych po zalogowaniu.

3.1 UMOWA

Twoje dane przetwarzamy w momencie zakładania konta użytkownika, zakupu produktów za pośrednictwem strony internetowej, podczas subskrypcji newslettera.

3.2 STRONA INTERNETOWA

Podczas korzystania ze strony internetowej, aby móc zaoferować Państwu najlepsze możliwe oferty zakupowe i treści dopasowane do Państwa potrzeb. Chcemy, by nasza strona internetowa była dla Państwa atrakcyjna.

Podane dane osobowe przetwarzane są zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), nazywane w skrócie RODO.

4. W JAKIM CELU PRZETWAŻAMY DANE?

Poniżej wymienione dane mogą być samodzielnie zmieniane przez Klienta po zalogowaniu się do konta użytkownika na stronie internetowej. Użytkownicy konta mogą dokonywać zakupów sklepie internetowym. Użytkownik może w każdej chwili, bez podania przyczyny wypowiedzieć zgodę na przetwarzanie danych wysyłając wiadomość email na adres pomoc@zumbiclub.pl.

4.1 KONTO KLIENTA

W celu dostępu do wszystkich funkcjonalności i ułatwienia zarządzania zakupami można opcjonalnie utworzyć konto użytkownika, zwane dalej „kontem użytkownika”. Konto ułatwia zakupy i możesz przechowywać tam swoje dane osobowe. Do założenia konta użytkownika potrzebny jest: login, imię i nazwisko, oraz adres email i hasło. Adres email służy użytkownikom jako login dostępu do konta. Podane informacje służą również zabezpieczeniu i usprawnieniu korzystania ze strony internetowej. Funkcjonalność „zostań zalogowany” ułatwia dostęp do konta użytkownika bez konieczności podawania danych logowania i oznacza, że pliki cookie zapisywane są na urządzeniu użytkownika, pod warunkiem, że funkcja ta nie została wyłączona.

4.2 OBSŁUGA ZAMÓWIEŃ

Dane osobowe przetwarzamy podczas zakupów dokonywanych za pośrednictwem strony internetowej, drogą telefoniczną, mailową lub przez chat, a także w siedzibie firmy, punktach partnerskich lub stoiskach terenowych. Dane służą do zawarcia i realizacji umowy (w tym płatności i dostawy). Dane osobowe niezbędne do płatności są gromadzone bezpośrednio przez dostawcę usług płatniczych. Dane do wysyłki i faktury zapisywane są automatycznie w koncie użytkownika, aby ułatwić Państwu następne zakupy.

4.3 LOGOWANIE ZA POMOCĄ FACEBOOK, CELEM DOSTĘPU DO TREŚCI STRONY INTERNETOWEJ

Jeżeli jesteś użytkownikiem Facebooka, możesz zarejestrować się na naszej stronie internetowej, używając „Facebook Login for Homepepages”. Dzięki temu otrzymujemy od Facebook informacje niezbędne do otwarcia konta w Zumbi Club. Żeby uaktywnić funkcję, przeglądarka pobiera skrypt z serwerów Facebook podczas pierwszej wizyty na stronie internetowej. Podczas korzystania z wymienionej wyżej możliwości, Facebook udostępni nam informację na Państwa temat. Konieczne będzie potwierdzenie przez Państwa na stronie Facebooka, że Państwa profil publiczny na Facebooku (nazwa, zdjęcie profilu, przedział wiekowy, płeć, język, kraj i inne informacje publiczne), lista przyjaciół z portalu Facebook oraz adres email z portalu, zostaną nam udostępnione. Nie możemy ograniczyć zakresu danych podanych przez Facebook ze względu na specyfikę konfiguracyjną funkcji, a tylko i wyłącznie je przechowywać, celem rejestracji na naszej stornie internetowej. Dostawca danych: Facebook Inc., 1601 S Kalifornia Ave, Palo Alto, Kalifornia 94304, USA. Więcej informacji na temat gromadzenia danych znajdziecie Państwo w polityce prywatności Facebook, https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation.

4.4 LOGOWANIE ZA POMOCĄ GOOGLE

Jeżeli jesteś zalogowanym użytkownikiem Google, możesz zarejestrować się na naszej stronie internetowej, używając autoryzacji na swoim profilu Google. W tym celu na stronie rejestracji znajduje się symbol Google. Po jego kliknięciu otworzy się nowe okno dialogowe, w którym będzie można zalogować się za pomocą konta Google. Google poinformuje Cię, jakie dane zostaną nam udostępnione w celu uwierzytelnienia procesu rejestracji lub logowania. Konieczne będzie potwierdzenie przez Państwa na stronie Google informacji, że pewne dane zostaną nam przekazane. Do rejestracji, będziemy potrzebować następujących informacji: Imię, nazwisko i adres email. Dane te wykorzystywane będą do celów określonych w niniejszej polityce prywatności. Nie wiążemy z naszą stroną internetową żadnych informacji poza procesem uwierzytelniania między kontem klienta na stronie internetowej, a kontem klienta w sieci Google. Z racji ograniczonej integracji nie pobieramy innych danych i nie mamy również wpływu na cel i zakres danych gromadzonych przez Google i ich dalsze przetwarzanie po stronie Google. Dostawca danych., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornia 94043, USA; Google przystąpił do EU-US Privacy Shield, więcej informacji na temat przetwarzania danych przez Google, znajdziecie Państwo na stronie polityki prywatności Google, https://policies.google.com/privacy?hl=pl.

4.5 NEWSLETTER

Klientom i użytkownikom społeczności zakupowej (www.zumbiclub.pl, www.zumbistore.pl, www.zumbicycles.com) udostępniamy funkcjonalność newslettera. Żeby z niego korzystać należy zarejestrować swój adres email. Można to zrobić w dowolnym oknie na naszych stronach, gdzie podaje się adres email i zatwierdza zgodę na otrzymywanie informacji handlowej. Każdy użytkownik w łatwy i szybki sposób może anulować subskrypcję, klikając w przycisk „anuluj” w zakładce newsletter w przypadku korzystania z serwisu ZumbiClub.pl, a w przypadku pozostałych serwisów, klikając w przycisk "anuluj" w wiadomości handlowej lub wysyłając email na adres sklep@zumbistore.pl. Newsletter obsługiwany jest za pomcą narzędzia Freshmail. Więcej informacji na temat przetważania danych przez Fresmail, znajdziecie Państwo na stronie polityki prywatności Freshmail

4.6 DZIAŁANIA MARKETINGOWE

Przetwarzania dane osobowe w ramach naszego programu marketingowego – w celu zapraszania klientów na spotkania klubu członkowskiego, wyprawy rowerowe, prowadzenia działań marketingowych, promocji marek, lepszego poznania wymagań i życzeń klientów, dopasowania ofert handlowych i wiadomości o promocjach, a także informacji o korzyściach wynikających z programu lojalnościowego, jak i również poprawy jakości usług.

4.7 KONTAKT ZA POMOCĄ FORMULARZA

Po otrzymaniu zapytania, za pomocą formularza kontaktowego, będziemy przetwarzać informacje podane przez Państwa w tym dane kontaktowe w celu przetworzenia zgłoszenia.

4.8KONTAKT MAILOWY I TELEFONICZNY

Po nawiązaniu przez Państwa kontaktu z nami drogą telefoniczną lub mailową, będziemy przetwarzać informację podane przez Państwa w tym dane kontaktowe w celu przetworzenia zapytania, a także w celu obsługi złożonych ewentualnych skarg, reklamacji i zażaleń.

5. NARZĘDZIA MONITORUJĄCE, SŁUŻĄCE DO ANALIZY I ŚLEDZENIA

5.1 ZAKRES OGÓLNY

Staramy się, aby nasza strona internetowa była jak najlepiej zbudowana i zoptymalizowana. Chcemy aby służyła Państwu w celach zakupowych, będąc jak najlepiej dopasowaną do Państwa potrzeb i oczekiwań. W tym celu wykorzystujemy narzędzia „trackingowe”, pozwalające nam na optymalizację oferty. Tworzymy z nich statystyki. Dane podane w raportach są zbiorcze i tym samym „anonimowe”, używamy pseudonimu dla badanego zakresu. Korzystając z narzędzi „śledzących” zbieramy następujące dane:

- jakie linki użytkownicy klikają na innych stronach, aby przejść do www.zumbistore.pl

- które z naszych adresów url, odwiedzane są najczęściej, przez jaki czas, w jakiej kolejności

- jakich informacji szukają użytkownicy naszej strony internetowej

- jakie linki klikają użytkownicy na naszej stronie

- które informacje, artykuły, adresy url, są szczególnie interesujące naszych użytkowników

- jakie oferty i kampanie powinniśmy tworzyć dla naszych użytkowników, aby sprostać ich wymaganiom

5.2 PLIKI COOKIES

Strona internetowa korzysta z plików cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią̨ dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są̨ w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są̨ do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają̨ nazwę̨ strony internetowej, z której pochodzą̨, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator serwisu.

Pliki cookies wykorzystywane są̨ w następujących celach:

- tworzenia statystyk, które pomagają̨ zrozumieć́, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają̨ ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości

- utrzymanie sesji użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać́ loginu i hasła

- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach strony internetowej stosowane są̨ dwa zasadnicze rodzaje plików Cookie: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są̨ plikami tymczasowymi, które przechowywane są̨ w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki Cookies przechowywane są̨ w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą̨ dokonać́ zmiany ustawień́ w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usuniecie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą̨ wpłynąć́ na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych. Pliki cookies zamieszczane są w urządzeniu końcowym użytkownika i wykorzystywane mogą̨ być́ również̇ przez współpracujących z operatorami serwisów i stron internetowych, reklamodawców oraz partnerów. Zalecamy zawsze przeczytanie polityki ochrony prywatności, aby poznać́ zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach.

Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa i utrzymania preferencji użytkownika, może utrudnić́, a w skrajnych przypadkach uniemożliwić́ korzystanie z naszej strony internetowej. W celu zarzadzania ustawieniami cookies zajrzyj do ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Rezerwujemy prawo do zmieniania, modyfikowania lub poprawiania niniejszej polityki w dowolnym momencie.

5.3 GOOGLE ANALYTICS

Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy internetowej firmy Google Inc. („Google”). Google Analytics używa określonej formy pliku cookie, która jest przechowywana na komputerze użytkownika i umożliwia analizę korzystania z naszej strony. Informacje na temat korzystania z tej strony internetowej generowane przez plik cookie są zazwyczaj przesyłane na serwer Google w USA i tam przechowywane.

Google wykorzystuje zebrane informacje w naszym imieniu do analizy korzystania z tej strony w celu tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach internetowych i świadczenia dodatkowych usług związanych z korzystaniem ze strony internetowej i Internetu. Google może również przekazywać te informacje stronom trzecim zgodnie z wymogami prawa lub jeśli te strony trzecie przetwarzają te dane w imieniu Google. Adres IP przesłany przez przeglądarkę w kontekście Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google.

Użytkownik, dokonując zmiany ustawień przeglądarki, może uniemożliwić przechowywanie plików cookies. Ponadto, może uniemożliwić Google rejestrowanie danych związanych z korzystaniem z strony wygenerowanej przez pliki cookie (w tym adres IP) i przetwarzanie tych danych przez pobieranie i zainstalowanie wtyczki przeglądarki dostępnej na stronie google.

Informacje dotyczące podmiotów trzecich: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia, Fax: +353 (1) 436 1001. Google Analytics Warunki usługi, ogólny przegląd zasad bezpieczeństwa i prywatności Google Analytics jak również polityka prywatności Google dostępna jest na stronie google, https://policies.google.com/privacy?hl=pl.

Ta strona korzysta również z Google Analytics do analizy, ruchów użytkownika na stronie internetowej, bez względu na wykorzystywane urządzenie, przeprowadzonej za pośrednictwem identyfikatora użytkownika. Użytkownik może wyłączyć śledzenie na różnych urządzeniach, przez konto Google, w sekcji „Moje informacje”, „Dane osobowe”. Więcej na ten temat w dziale „pliki cookies”

Jeśli wyrażają Państwo zgodę na używanie funkcji reklamowych Google Analytics, niniejsza strona internetowa także używa rozszerzonych funkcji Google Analytics poza standardowymi funkcjami. Funkcje Reklamowe Google Analytics zaimplementowane na niniejszej stronie zawierają Google Analytics Demographics oraz Interest Reporting.

Używamy zarówno własnych Cookies (np. cookies Google Analytics) jak i Cookies podmiotów trzecich (np. DoubleClick cookies) w celu oceny w anonimowej i zagregowanej formie, jakie właściwości demograficzne i zainteresowania mają odwiedzający naszą stronę internetową. Używamy tych informacji by ulepszyć naszą stronę internetową.

Mogą Państwo zapobiec uczestniczenia w tym procesie śledzenia na różne sposoby:

- przez właściwe ustawienie oprogramowania przeglądarki

- przez ustawienia reklam w wyszukiwarce Google

- poprzez odpowiednie ustawienie preferencji cookies Prosimy pamiętać, że w tym przypadku mogą Państwo nie mieć możliwości korzystania w pełni ze wszystkich funkcji oferty.

Maksymalny okres przechowywania używanych plików cookie: do 12 miesięcy.

Maksymalny okres przechowywania danych: do 26 miesięcy.

5.4 GOOGLE ADS / ŚLEDZENIE KONWERSJI

Korzystamy z usług sieci reklamowej Google Ads. Po kliknięciu w reklamę Google, na komputerze użytkownika umieszczany jest plik śledzenia konwersji „cookie”. Tracą one ważność po 30 dniach i nie zawierają danych osobowych, dlatego nie są wykorzystywane do identyfikacji osobistej. Dzięki temu Google i my możemy rozpoznać, że kliknąłeś na reklamę i zostałeś przekierowany na naszą stronę. Pliki wykorzystywane są do generowania statystyk konwersji klientów Google Ads, którzy zgodzili się na śledzenie konwersji. My widzimy całkowitą liczbę użytkowników, którzy kliknęli w reklamę i zostali przekierowani na naszą stronę. Możesz zmienić ustawienia plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Możesz również wyłączyć obsługę plików cookie przez Google, instalując wtyczkę dostępną na stronie google: www.google.com/settings/ads/plugin. Więcej informacji na temat Google Ads polityki prywatności Google można znaleźć na stronie: www.google.com/privacy/ads.

Przetwarzamy również dane dotyczące zamówień z sieci reklamowej Google.

5.5 GOOGLE ADS / REMARKETING

Korzystamy z narzędzia re-marketingowego w Google Ads. Dzięki tej funkcji możemy prezentować Państwu reklamy oparte na indywidualnych zainteresowaniach użytkowników naszej strony internetowej na innych stronach internetowych sieci reklamowej Google, lub innych stronach internetowych. Do realizacji tego celu analizowane są upodobania produktowe użytkownika na naszej stronie internetowej. W tym celu Google przechowuje pliki cookie w przeglądarce użytkownika, który odwiedza strony reklamujące się w przeglądarce Google. Możesz zmienić ustawienia plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Możesz również wyłączyć obsługę plików cookie przez Google, instalując wtyczkę dostępną na stronie google: www.google.com/settings/ads/plugin. Więcej informacji na temat Google Ads polityki prywatności Google można znaleźć na stronie: www.google.com/privacy/ads.

5.6 GOOGLE REMARKETING

Korzystamy z aplikacji Re-marketing Google, aby mieć możliwość skontaktować się z użytkownikiem ponownie w przeciągu kolejnych 540 dni. Po odwiedzeniu naszej strony, nasze reklamy mogą byś wyświetlane, gdy użytkownik będzie przeglądać inne strony internetowe. Google wykorzystuje pliki cookie, które przechowuje w przeglądarce użytkownika. Pliki służą do służą do rejestrowania i oceny przez Google zachowania użytkownika podczas odwiedzania różnych stron internetowych. W ten sposób Google może ustalić poprzednie wizyty danego użytkownika na naszej witrynie.

5.7 FACEBOOK CUSTOM AUDIENCES

Korzystamy z funkcji re-marketingowej “Custom Audiences” firmy Facebook Inc. („Facebook”) w celu ponownego wyświetlenia reklamy w przeciągu 180 dni. Dzięki temu, użytkownicy strony mogą wyświetlać reklamy, oparte na zainteresowaniach („reklamy na Facebook’u”), podczas odwiedzania sieci skocznościowej Facebook lub innych witryn, które również używają tego narzędzia. Integracja odbywa się automatycznie. Nie mamy wpływu na zakres i dalsze wykorzystanie danych, zebranych przez Facebook’a za pomocą tego narzędzia. Za pośrednictwem tej funkcji Facebook otrzymuje informację o tym, że użytkownik odwiedził naszą stronę internetową i kliknął w naszą reklamę.
Funkcję “Facebook Custom Audiences” można dezaktywować w ustawieniach plików cookie oraz dla zalogowanych użytkowników na stronie serwisu Facebook.

5.8 WTYCZKI SPOŁECZNOŚCIOWE

Na naszej stronie internetowej używamy wtyczek sieci społecznościowych w szczególności opcji „udostępnij” lub „udostępnij znajomym”, na Facebooku, Messengerze, Whatsapp, Pinterest. Wtyczki oznaczone są logiem odpowiedniego serwisu społecznościowego. Niniejsze wtyczki, dają nam możliwość oferowania Państwu interakcji z sieciami społecznościowymi i innymi użytkownikami, dzięki czemu możemy ulepszać naszą ofertę i sprostać Państwa oczekiwaniom.

Dane będą przesyłane do sieci społecznościowych tylko wtedy, gdy użytkownik aktywnie kliknie odpowiedni przycisk sieci społecznościowej. W takim przypadku przeglądarka rozpocznie połączenie z serwerami danej sieci społecznościowej. Klikając na odpowiedni przycisk (np. “Przekaż dalej”, “Udostępnij” lub “Udostępnij znajomym”) użytkownik zgadza się, aby jego przeglądarka wygenerowała link do serwerów danej sieci społecznościowej i przekazała dane o użytkowniku do odpowiedniego operatora sieci społecznościowej i vice versa.

Nie mamy wpływu na charakter i zakres danych gromadzonych przez sieci społecznościowe. Proszę wziąć również uwagę, że dostawca sieci społecznościowej przechowuje zebrane dane o użytkowniku jako profil użytkownika i wykorzystuje je do celów reklamowych, badań rynkowych i/lub projektowania strony zorientowanej na odbiorców według zasad uwzględnionych w swojej polityce prywatności.

W celu uzyskania większej ilości informacji o zakresie gromadzenia i przetwarzania danych przez dostawców wtyczek, należy zapoznać się z polityką ochrony danych dostawców.

Facebook Inc., 1601 S Kalifornia Ave, Palo Alto, Kalifornia 94304, USA, https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation

Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornia 94043, USA https://policies.google.com/privacy

Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103, USA) https://policy.pinterest.com/pl/privacy-policy

WhatsApp Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia, https://www.whatsapp.com/legal#privacy-policy

5.9 YOUTUBE

Wprowadziliśmy możliwość odtwarzania na naszej stronie internetowej filmów z Youtube. Dane użytkownika, nie będą przesyłane do Youtube, dopóki nie rozpoczniesz odtwarzania któregoś z filmów. Po właczeniu filmu, nie mamy wpływu na przekazywanie informacji do Youtube. Użytkownik może odtworzyć film na naszej stronie, będąc zalogowanym do serwisu Youtube lub nie. Jeżeli nie chcesz być powiązany ze swoim profilem w serwisie Youtube, należy wylogować się z Youtube przed naciśnięciem przycisku play. Youtube przechowuje dane użytkowników i ich profile do celów reklamowych, rynkowych i/ lub projektowania strony zorientowanej na użytkowników. Dotyczy to również niezalogowanych użytkowników w celu zapewnienia reklamy zorientowanej na użytkowników i przekazywania informacji innym użytkownikom sieci społecznościowej o działaniach na naszej stronie. Użytkownik może sprzeciwić się, przy czym aby z tego prawa skorzystać, należy skontaktować się z serwisem YouTube. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu i zakresu gromadzenia i przetwarzana danych przez YouTube, należy zapoznać się z polityką prywatności. Znaleźć tam można również dodatkowe informacje na temat swoich praw i opcji ustawień, aby chronić swoją prywatność, https://support.google.com/youtube/topic/2803240?hl=pl&ref_topic=6151248.

6. BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Bezwzględnie stosujemy najwyższe środki techniczne i organizacyjne, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi, w celu zapewnienia maksymalnej ochrony danych osobowych użytkowników. Dostęp do danych osobowych użytkowników mają jedynie uprawnieni pracownicy i członkowie przedsiębiorstwa, oraz (według minimalnego i wymaganego zakresu), podmioty przetwarzające dane w celu realizacji zamówień, marketingu, oprogramowania. Usługodawcy są przez nas starannie wybierani i monitorowani. Dbamy, aby dane przetwarzane były zgodnie z naszymi instrukcjami, a dodatkowo nakładamy na nich obowiązki wynikające z niniejszej polityki ochrony Państwa danych. Dane mogą zostać również udostępnione organom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

7. OKRES PRZECHOWYWANIA

Dane zebrane na potrzeby realizacji zamówień, świadczenia usług gwarancyjnych, sprzedażowych, marketingowych, serwisowych, rękojmi, reklamacji będą przetwarzane przez okres określony w przepisach prawa, a w przypadku danych zebranych na podstawie zgody do czasu jej odwołania.

8. PRAWA UŻYTKOWNIKA

Użytkownik ma prawo dostępu do treści danych, ich poprawiania, prawo do przenoszenia danych, oraz prawo otrzymania kopii danych osobowych przetwarzanych przez stronę internetową. Ponadto prawo wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie, żądania ograniczenia ich przetwarzania, usunięcia, oraz prawo do bycia zapomnianym w przypadku przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych. W przypadku stwierdzenia że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).

9. SUGESTIE I PYTANIA

Jeżeli macie Państwo pytania, bądź chcecie podzielić się z nami swoją opinią dotyczącą ochrony danych osobowych i naszej polityki prywatności, prosimy o kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych za pomocą poczty, bądź poczty elektronicznej na adres pomoc@zumbistore.pl

Poprzedni stan na dzień 27.01.2020

Aktualny stan na dzień 01.10.2020


Producenci